Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.10.2016 23:07 - КОЙ Е МЕСИЯТА и ЗАЩО ПОВЕЧЕТО ЕВРЕИ НЕ ВЯРВАТ В ЙЕШУА
Автор: yolanta Категория: Други   
Прочетен: 1669 Коментари: 0 Гласове:
0



 image

КОЙ Е МЕСИЯТА и ЗАЩО ПОВЕЧЕТО ЕВРЕИ НЕ ВЯРВАТ В ЙЕШУА


В Тората е записано: 
"Съвършен да бъдеш пред Господа твоя Бог. 
Защото тия народи, които ще завладееш, слушат астролозите и чародеите; но на тебе Господ твоят Бог не е позволил това. Господ твоят Бог ще ти въздигне отсред тебе, от братята ти, пророк както е въздигнал мене; НЕГО слушайте..." Дварим/Второзаконие 18:13-15


Йешуа/Исус казва:
"Аз дойдох в името на Отца Си, и не Ме приемате; ако дойде друг в свое име, него ще приемете. Как можете да повярвате вие, които приемате слава един от друг, а не търсите славата, която е от единия Бог. Не мислете, че аз ще ви обвиня пред Отца; има един, който ви обвинява - Моисей, на когото вие се облягате. Защото, ако вярвахте на Мойсей, повярвали бихте и в Мене; понеже той за Мене писа. Но ако не вярвате неговите писания (Тора и горецитирания текст), как ще повярвате Моите думи!?" Йоан 5:43-47

Няма нищо по-трудно от това да обясниш на един евреин, че Онзи, в чието име през вековете са избити и гонени милиони евреи, е техният Месия!
Голяма част от евреите не са прочели Тората нито веднъж, камо ли целия Танах (Ст.Завет). За Брит а-Хадаша (Нов Завет) те дори не желаят и да чуят!

ЗАЩО?

Мнозина юдеи изпитват не само страх, но и отвращение към всичко, свързано с Исус, поради което дори не се докосват до страниците на Новия Завет (НЗ). Крайно-ортодоксалните юдеи са готови да приемат всеки по-умен равин за Месия, само и само да не е Йешуа ми Нацерет(Исус от Назарает), Който презрително наричат Йешу бен Пандера(Пантера) и пр.
За тях Исус е самозванец, лъжеучител, който дори си позволява да богохулства и нарушава заповедите. Религиозните евреи считат всеки християнин за идолопоклонник, вярващ в три отделни божества, а не в ЕДИН БОГ! Посланията на ап. Павел за юдеите са отрова в чистата вода на Тората. Някои хулят Месията Йешуа директно, други се правят на по-толерантни и Го признават само за мъдър човек, а трети Го отъждествяват с най-голямото зло за еврейския народ, дори се гнусят да говорят за Него...
- " А НИЕ ПРОПОВЯДВАМЕ РАЗПНАТИЯ МЕСИЯ, за юдеите съблазън, а за езичниците глупост!" 1 Коринтяни 1:23

"Но техните умове бяха (и все още са) заслепени; Защото и до днес, когато прочитат Стария завет (Танах), същото покривало остава, като НЕ ИМ Е ОТКРИТО, че ТОЯ ЗАВЕТ ПРЕМИНАВА В МЕСИЯТА! и ДО ДНЕС при прочитането на Мойсей (Тора), покривало лежи на сърцето им, но когато Израел се обърне към Господа, покривалото ще се снеме." 2 Коринтяни 3:14-16

"Покривалото", за което говори ап. Павел е същото, за което пр. Исая (25:7-8) пише: 
"И на тоя *хълм Той ще развали външното покривало, което е мятано върху всичките племена, и покривката, която е простряна върху всичките народи. Ще погълне смъртта за винаги; И Господ Бог ще обърше сълзите от всичките лица, И ще отнеме укора на людете Си от цялата земя; Защото Господ е изговорил това."
Кой е този *хълм? 
ЙЕРУСАЛИМ!

Самарянката, която Йешуа среща до кладенеца казва:
"Нашите бащи в тоя хълм ("Гризим" в Самария) са се покланяли; а вие казвате, че в Йрусалим е мястото (!) гдето трябва да се покланяме! Казва й Исус: Жено вярвай Ме, че иде час, когато нито само в тоя хълм, нито в Йерусалим ще се покланяте на Отца. Вие се покланяте на онова, което не знаете; ние се покланяме на онова, което знаем; защото спасението е от юдеите. Но иде час, и сега е, когато истинските поклонници ще се покланят на Отца с дух и истина; 
защото такива иска Отец да бъдат поклонниците Му. 
Бог е дух; и ония, които Му се покланят, с дух и истина трябва да се покланят. Казва Му жената: Зная, че ще дойде Месия; Той, когато дойде, ще ни яви всичко. Казва й Исус: АЗ, Който се разговарям с тебе СЪМ Месия." Йоан 4:20-26


Докато Израел не се обърне към Господа, покривалото ще заслепява духовния им мироглед!

"Защото както вие (езичници) някога, не се покорявахте на Бога, но сега чрез тяхното (на евреите) непокорство сте придобили милост (и спасение), та чрез показаната към вас милост и те сега да придобият милост, също така и те (юдеите) сега не се покоряват; Защото Бог затвори всички в непокорство, та към всички да покаже милост. О колко дълбоко е богатството на премъдростта и знанието на Бога! Колко са непостижими Неговите съдби, и неизследими пътищата му!" Римляни 11:30-33

Истината е, че никой не се покорява на Бога, нито пък може, защото (както ап. Павел казва по-горе) ВСИЧКИ сме затворени в непокорство!

Християните си мислят, че вършат Божията воля, макар да не спазват заповедите.
Юдеите вярват, че вършат Божията воля, понеже спазват заповедите. 
НО... и едните, и другите не са покорни! 

Докато християните не се смирят и не обикнат Израел, и докато юдеите не се смирят и не признаят Йешуа за Свой Месия и Цар, покривалото остава. И което е най-страшното - такива остават в робство, в духовния Египет! 
- Съвременното християнство не се бои от езическите си корени, бидейки по-близо до идолопоклонството, отколкото до Богопоклонството!
- Съвременните евреи не се страхуват, нито се срамуват от обвързване с астролози и чародеи на всякакви окултни, и чужди на Истината учения, които Бог изрично забранява, но се срамуват и се страхуват от собствения си Месия - ЙЕШУА.
- Християните си присвоили Богът на Израел, но вярват в някакъв си измислен от тях бог, който е отхвърлил Израел и е приел езико-християните за свой народ! 
- Юдеите не признават, че Божието Слово дойде в плът, и че това е Месията Йешуа. Те все още се мъчат да спазват повечето от 613-те заповеди на Стария Завет!

И както казва В.Ф. Марцинковски в книгата си "Христос и евреите":

"- Йешуа не отмени етиката на Мойсей.... не премахна заповедите (Тора), но задълбочи техният смисъл! 
- Новият завет (Брит а-хадаша) има толкова общо със Старият Завет (Танах - Ст.З), колкото розата с нейните корени! Корените са твърди и сиви, защото обитават в тъмните недра на земята, но те хранят красивият цвят! Така също и от Божественият мрак на Мойсеевите откровения е разцъфтяла благоуханната роза на Новия Завет! 
Старият Завет е фундаментът, а Новият Завет е домът, построен върху този фундамент.
Но ние можем да живеем само в ДОМА!"

превод Бл.П.


Тагове:   месията,   Израел,   йешуа,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: yolanta
Категория: Други
Прочетен: 187104
Постинги: 50
Коментари: 18
Гласове: 18
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930