Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.12.2016 15:33 - Свидетелството на месианския пастир Орен Лев Ари
Автор: yolanta Категория: Други   
Прочетен: 1042 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 06.12.2016 15:39

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 image

Свидетелството на пастир Орен Лев Ари 
( месиански пастир на месианската йерусалимска църква
" Велик Цар на славата")

Орен Лев Ари е роден на 12 Октомври 1976 г в град Хасавюрт, Република Дагестан, част от Руската федерация, в еврейско семейство. На 13-годишна възраст той се премества с родителите си в един от курортите на федерален окръг на Северен Кавказ - град Пятигорск, Ставрополска околия . Било време, когато се ширело пристрастяване към наркотиците, епидемията обхващаща страната, особено се ширела сред младите хора. Подобно на много наоколо, Орен също започва да използва наркотици.

През 1998 г., неговата майка емигрира в Израел и той остава с баба си. Година след година все повече се потапял във водовъртежа на наркотика, докато дошло време да дойде до точката, в която черният му дроб е напълно съсипан . Лекарите се произнесли само с едно изречение: остава ти живот само 2 месеца. 
Надежда -няма !
Но Библията казва, че Бог е в състояние да превърне дори злото в добро.



По това време в Израел, Господ вече допуснал да започне работата по спасението на Орен, чрез молитвите на неговото прекрасно семейство. Майка му първа предала живота си на Бога и повярвала в Йешуа ха Машиях и станала част от месианската общност в Йерусалим, града, където дойде, живя , умря и възкръсна Спасителя на света - нашият Машиях Йешуа .
Молела се и се застъпвала пред Бога за сина си и Господ наредил за Орен-да се премести и той в Обетованата земя. 
Дори преди да замине за Израел, Бог по чудо го освободил от наркотици.

Въпреки, че той не осъзнавал в пълнота какво се случва с него, все пак разбрал, че свръхестествено чудо се случило, когато след седем години от пристрастяването му към наркотици, той бил в състояние да спи спокойно за първи път без дозата.

И Орен заминал за Израел. Неговият  черен дроб бил напълно съсипан все още, физическото тяло било почти унищожено и крайно изтощено, даже поради голямата слабост в краката, той не може да ходи в продължение на дълъг период от време. Един ден той решава да отиде с майка си на молитвеното събрание и там Господ докоснал сърцето му. Излизайки от там, той решава да последва Спасителя Йешуа и да се посвети живота си на Него.
И в същата нощ Светия Дух го посетил. В стаята, където бил , се изпълнила с прекрасна ярка светлина. 
"Мама видя необичайна светлина, със страх открехна вратата и попита: 
" Май това е Светия Дух ...? Какво е това?" -спомня си Орен.
Същата нощ той е напълно излекуван.




След това имал още едно посещение от Бог. 
Един ден, след завръщането си от дневни курсове по иврит Орен отишъл в стаята си, за да отпочине. Изведнъж той усетил нещо необичайно , което го уплашило. 

Имал видение.
Видял Йешуа пред него, облечен в лилавите Първосвещенически одежди ( лилав( морав) е само ефода, връхната дреха, върху бялата одежда на Първосвещеника). Йешуа го погледнал право в очите и сърцето на Орен се изпълнило с дълбок мир. Той сложил ръка на главата му и казал със силен глас: "Аз те благославям"

Животът продължил. 
Орен започнал да посещава месианското събрание, започнал да пребъдва в поклонение, да участва в хвалението - на барабаните. 
Все повече и повече се запознавал с Йешуа и вече осъзнавайки Негово Първосвещенство, той започва да моли Бог за бъдещето си. 
Бог му дал уверение в сърцето да бъде верен в малкото и изчака определеното време. Това бил период на големи трудности и осъзнаване. Oрен участвал в много църковни служби: в уличен евангелизъм, молитвено служение, вътрецърковно служение и Хваление. В същото време, той започнал да се моли на Бога за бъдеща съпруга, като положил всичкото си упование на Бог и Неговите решения. Три години минали и нещата се случили. Той срещнал бъдещата си съпруга. 
Срещнали се в месианската общност на град Сдерот в южната част на Израел. И както често се случва, не могли веднага да осъзнаят , че те двамата, които са спасени Божии чада, ще обединят съдбите си, за да се изпълни Божията воля в пълнота на живота им. Продължавайки с усърдие и постоянство да се моли, Орен веднъж чул в Духа, че Eлла е тази, за която той чакал толкова време. 
Тогава и се обадил и я поканил в тяхната общност, в Йерусалим. Елла казала, че в този момент е в пост и молитва, понеже питала Бог какво ще да е понататъшната и съдба. В Йерусалим живеели нейните роднини, които били в същата общност, където служел Орен.Пристигнала при тях. Това била Божията воля за съпрузите - Орен и Елла Лев Ари.

След сватбата, имали дъщеря, наречена Мирел, което на иврит означава "Божий елей." Сърцето на Орен било изпълнено с още по-огнено желанието от Бога, да влезе в своето призвание и да започне да върши работа за Господа. Елла споделила , че Бог и открил, че Орен ще е проповедник.

И така, през 2005 г., по време на молитвата, Бог говорил и казал ясно: " Дойде времето"
Въпреки, че Орен и Елла очаквали това, не било никак лесно - макар да били от това общество, където той е работил усърдно и с любов, то по волята Божия Орен се премества според призванието си, в нова месианска общност , която наименова "Кавод Мелех Рав" (Велик Цар на славата).



Времето било трудно, много хора се съмнявали в него, очаквали да видят какво ще се случи. Имало също и преследване и гонение, но Бог поставил в сърцето на Орен мир и вяра, говорил за неговото призвание и бъдещето на тази общност. Църквата нараствала, вярата в Месията Йешуа- също .
Църквата била вече "Господна", върнали се и тези, които били отпаднали от вярата, върнали се и разочарованите -всички се върнали . Мнозина са излекувани от болести, а също и мнозина получили освобождения. След известно време, Орен бил поканен и в други църкви, той започва да пътува и в чужбина, за споделяне на Словото на спасението и вярата ( Евангелието), носейки посланието, че Бог не е изоставил своя народ Израел и в тези последни времена, Той оформя Тялото на Невястата си в Светите земи.

Eлла ражда втори син на име Емануел Азария, което означава "Бог с нас" и "Господ да ми помогне." По това време плодът на Служението се вижда от мнозина. Господ е благословил служитетеля си Орен Лев Ари, верния ръководител на църквата си , който става и водач на общността. За кратко време църквата е преминала през много изпитания, но Бог е още повече я засилва.

На една от молитвените събрания за лидерите , Орен получил пророческо слово от Господа на телевизията, която предава от Русия в Израел, обещанието било, че месианското общество ще има свое собствено предаване. Скоро и това се е случило. В едно от пътуванията се провела среща с президента на телевизионния канал "TBN Русия", и той сам предлага на Орен да излъчват чрез този канал службите си. Дошло и времето, когато църквата вече имала и втори канал със служение на руски, от който започва записването и излъчването на проповедите на пастир Орен Лев Ари. Започва и излъчването на програмата "Слово от Йерусалим."

През 2009 г., няколко месиански пастири от цял Израел се събират, за да обсъдят възможността за откриване на "Асоциация на месиански пастири", чиято цел е духовната и правна подкрепа за месиански общности (в Израел има специална нужда от това ) и обединението на Христовото тяло в Светите земи. Един от инициаторите и учредителите на тази асоциация, която по-късно става известен като "Crystal Forum" (Clean Communication), става пастир Орен. Днес асоциацията "Crystal Forum" провежда редовни семинари за месиански пастири и лидери на месианските общности, деца и младежки лагери, месианско поклонение конференции и семинари за двойки.

Църква "Велик Цар на славата" целенасочено вършат зададената цел от Бог от самото начало - "вярата, която действа чрез любов" (Галатяни 5: 6). 
Силен акцент се поставя върху заздравяването и възстановяването на Божия институция - семейството, за да влезе в Божието благословение в семейството . Много важни са отдадените в служба на поклонение към Господа домашни групи, както и децата и юношите в служение. Също така, на общността има изградени групи на пенсионери и многодетни семейства, вдовици и сираци, театрална трупа, представяща библейски сценки, защото нашият Господ Йешуа е казал да се вършат добри дела, за да се изяви на света нашият Небесен Отец. Месианската общност има много доказателства за физически изцеления, които хората получават чрез служенията и насърченията чрез телевизионни предавания.

Святият Дух мощно управлява в живота на Орен Лев Ари , както и забележително мощно управление на месианската общност в Йерусалим. През цялото време, сърцето на Орен е изпълнено с дълбоко и лично разбиране на думите на апостол Павел: 
1 Коринтяни 15:10 Но с Божията благодат съм каквото съм; и дадената на мене Негова благодат не бе напразно, но трудих се повече от всички тях, - не аз, обаче, но Божията благодат, която беше с мене.
Само чрез благодатта на Всемогъщия Бог и властта на Неговия Свят Дух може да се отвори следващата врата за слава на Бога в Израел.


източник : http://kggj.org/svidetelstva/svidetelstva-0


Тагове:   свидетелство,   йешуа,   орен,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: yolanta
Категория: Други
Прочетен: 185380
Постинги: 50
Коментари: 18
Гласове: 18
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031