Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.07.2017 21:36 - КАКВО Е ЗАГУБИЛА ЦЪРКВАТА, ОТРЯЗВАЙКИ СЕ ОТ ЕВРЕЙСКИЯ СИ КОРЕН?
Автор: yolanta Категория: Други   
Прочетен: 2525 Коментари: 4 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 image

КАКВО Е ЗАГУБИЛА ЦЪРКВАТА, ОТРЯЗВАЙКИ СЕБЕ СИ ОТ ЕВРЕЙСКИЯ СИ КОРЕН?

Автор: Борис Грисенко

Във време на възстановяване на какво, живеем ние ?

На падналата Давидова Скиния- първо, нека да кажем, че това е присъствието на Бога в цялата му пълнота, сред човечеството, с център Йерусалим.
Крайната цел на Бога е да се възстанови, по-скоро да се УСТАНОВИ Неговото Божие присъствие сред човеците, с център Йерусалим.
Второ-когато говорим за възстановление на нещо, то става понятно, че преди това е било разкрито това присъствие сред народа Му, а след това някак си е било загубено.

Ясно е, че най-напред ние обикновено се назоваваме Тяло Христово ( Тяло на Месията), а след това Израел ( еврейски народ). Най-главаната основна мисъл е именно възстановяване на пълното съвършено сияещо Божие присъствие, с гореща любов, сред еврейския народ.
Това може да стане само и единствено чрез възстановяване на падналата Давидова Скиния, и то започвайки от Тялото на Месията, което се състои от различните народи.

В разстояние на много векове, тази истина е била изгубена, неправилно изказвана, даже изопачена. Поради факта, че Църквата е отхвърляла истинския прост и ясен смисъл на еврейските Писания и ги е преиначавала, то тя е загубила оная дълбочина и Божествена сила и откровение на Божията любов, най-първо дадена към Неговия народ- Израел, а после и към всички деца на другите народи.

Интересното е, че в края на Средновековието Християнската църква всъщност е владяла вече голямата част от света. Църквата е била победоносна, могъща, богата и войнствена.
Но по изчисления на богослови, в това цялото поколение на тая могъща Църква -милиони християни за тогавашните времена, истински спасени са били едва 50 човека, а по други данни -20 човека, а за най -святи и наистина спасени се считали само 3-ма човека. 
Вие разбирате ли, давате ли си сметка до каква степен отрязването от еврейските корени, от еврейското разбиране на еврейските Писания, в крайна сметка е ударило и поразило разбирането на Божието Слово, разбирането за Самия Бог и Неговата любов?! 
Давате ли си сметка как всичко се е преобърнало?!

И вместо да се освободи от законничеството, но да остане в любовта към Божия закон на Новия завет, Църквата основно е учила да се мрази и ненавижда и да се живее в страх.
Постепенно, когато историческата Църква започва да се откъсва от еврейските си корени, тя заменя еврейското разбирането на еврейската Библия, с понятия от гръцката философия и юристпруденция.

Резултатът е комбинация, замесена с разбирането за света през призмата на гръцката философия, където тялото и душата винаги се противопоставят едно на друго и където физическия свят се възприема като една илюзия (между другото, почти всички учители на Църквата от II век са били Неоплатонисти)- не било важно как човек ще живее на тоя свят, но важно било как живее и се движи душата му. Физическото се игнорира тотално, или се игнорирало, или пък се допускало всичко, което си пожелае, защото не можело да повлияе на духа.

Тази Платоновата философия така надделяла и така пропила учението на църковните отци, че всички следващи поколения християни в различните деноминации, го смятат вече като част от Божия основа, макар че ТОВА РАЗБИРАНЕ Е ПРОТИВ БОГА и против Божиите Писания.
Библията за много християни се превърнала в "учебник на една нова религия с еврейски имена и титли."
Но сега в света се извършва едно удивително възстановяване на еврейското разбиране за еврейското Писание, наречено Библия.

Трудно е да си представим част от какво възстановяване се явяваме ние, какво чудо сега се извършва в Тялото на Месията !

В Деяния 3: 19-21 казва, че Господ няма да се върне, докато не се извърши възстановяването на истинското значение на еврейските Писания: 
"... Затова покайте се и обърнете се, за да се заличат греховете ви, та да дойдат освежителни времена от лицето на Господа, 
и Той да ви изпрати определения за вас Христа Исуса,
Когото трябва да приемат небесата до времето, когато ще се възстанови всичко,(в оригинала на иврит: "възстановяването на всички неща"), което Бог е говорил чрез устата на святите Си пророци от началото на света ".

Църквата е загубила много и в голяма част разбиранията й са отсечени от библейския смисъл на Библията - заменила всичко библейско с човешките постановления в полза на обстоятелствата, на крале, императори, гръко-римската концепция за върховенството на императора и строга система на подчиненост към Римския император.

Това е интересното- Римската църква се престроила според тия области, на които римския император бил разделил Римската империя- тя се вписала в самата система на управление на римския император. Дори и назначаването на епископи е било в съответствие с назначаването на римските магистрати- служители на императора.
После Църквата още повече усложнила структурата си и въпреки факта, че е писано: "всички Божии деца са царско свещенство" в Новия завет, което даже беше обещано на Израел още от планината Синай, но народа тогава го отхвърли, затова Бог трябваше да раздели Израел на коени ( свещеници), левити и всички останали.
Обаче в Новия завет вече свещенството се възстанови върху целия народ Божий.

Ето така, постепенно отхвърляйки еврейските корени и зануляване на еврейското разбиране, Църквата все повече и повече запълвала тази празнота с езическата гръцка философия и римската имперска система на управление.

И така, Църквата разделила Тялото на свещенически клир и миряни ( какво е това "мирянин"? тези, на които принадлежи света ли ( мир-свят, от руски език)? ..) После , сред миряните въвели отделни касти за служение, но те не се включвали към свещеническия клир. Появили се и шест класи на свещеници.
Така ПРИВИЛЕГИЯТА на Новия завет, където ВСИЧКИ БОЖИИ ДЕЦА са въздигат в ранг "свещеници на Живия Бог" и са призовани да служат на Царя на царете и да царстват в тоя живот- БИЛА ЗАГУБЕНА!
Тази загуба сега подлежи на възстановяване .

Ние сега участваме във възстановяването на загубената ПРИВИЛЕГИЯ, загубена от историческата Църква. И важна част от всичко това не е само еврейския начин на Благовестие, но и еврейското разбиране , еврейската същност на Божието слово, дадено на еврейския народ.

източник: 
kemokiev.org







Гласувай:
2



1. radostinalassa - ...
04.07.2017 22:09
Исус не е име,а означава месия.той е пратен при народа на Израел,т.е. при евреите,които са го разпънали на кръста.Той им е казвал,че техният баща е дявола,и е и негов баща,тук май има парадокс.Това не е нашият бог.Аз не обръщам и другата буза да ме ударят и по нея.Нашите богове са други.
цитирай
2. yolanta - Не евреи са Го разпънали
05.07.2017 21:11
..на кръста, а РИМЛЯНИ !
Даже не четете и Евангелието, което всъщност описва събитията с Машиях ( Месията).Римляни подиграваха, бичуваха и разпънаха Йешуа ( Исус). Кръстът, пироните, войниците, както и самото наказание- разпъване на кръст -всичко е РИМСКО.
Йешуа каза за лицемерите-че са от баща дявола, а не за евреите.
Какъв шок ,а ?
Да разбереш, че Месията е юдеин, от племето на Юда, евреин, от народа Израел.
Да разбереш, че апостолите Му са евреи, изповядващи поклонение към Бог Йахве по юдейския начин, всички обрязани.
А щом не обръщаш другата буза да те ударят, то ти явно не си и последовател на Месията Йешуа ( на Когото езичниците викат Исус),и е ясно кои са боговете ти- ония, за които Бог каза, че са идоли!
Но все още има спасение за теб-ела при Месията Йешуа. Покайсе от греховете си и Го приеми за Спасител на душа, тяло и прочие.
цитирай
3. thestranger1 - Църквата не се е отрязала от Израел, ...
26.09.2017 10:52
Църквата не се е отрязала от Израел, а Израел от църквата понеже църквата е Тялото Христово, а юдеите не са част от това тяло тъй като за тях Христос не е Божи Син. Ние, които сме приели Христос за Наш Спасител и Месия сме "обрязани", както казва апостола по дух, а онези външните са обрязани по плът имайки предвид евреите живеещи под проклятието на закона.
цитирай
4. val19 - Израел е избрания народ докато Бог направи новото небе и новата земя
10.03.2019 21:09
Израел е избрания народ и Бог никога не се отметва от завета Си. Той е Който е ! от началото на Сътворението Той е знаел какво ще се случи, защото всичко се случва по Неговата воля и план. а Израел е наистина неверен, но продължава да бъде избран. т.нар църква е политическа креатура на Константин. Исус / Йешуа е дошъл да събере изгубените овци Израилеви. и за никой друг. който твърди друго е лъжец, защото нарича Истината лъжа. а има и такива, които наричат Исус - неуспял Спасител, защото не успял бил да спаси Израел и се прехвърлил на езичниците. разбира се, че Бог не може да е неуспешен. неуспешни са само тези, които изопачиха Словото.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: yolanta
Категория: Други
Прочетен: 186962
Постинги: 50
Коментари: 18
Гласове: 18
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930