Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.11.2015 09:47 - Планината Синай ( продължение)
Автор: yolanta Категория: Други   
Прочетен: 2403 Коментари: 1 Гласове:
1

Последна промяна: 01.04.2016 12:22


 Продължение по темата "планината Синай" и  с откритието на Рон Уайът от 1984г.Но най- напред нека покажа снимките които лично направих, чрез сателита на Гугъл Земя.
Това е планината Синай в Египет,планината на Синайския полуостров 

imageimage
Това е най -високата и точка,защото според Изход,Бог е слязъл там ,на върха на планината ,който се топял .Всичко било в огън ...значи трябва да има някакво странно място -следи на слизането на Бог ,или разтопявания някакви по камъните или поне да има някакви изгорени следи .Но се вижда че няма .Няма ...просто няма .

Нека покажа и снимка пак от сателита на връх Джабал ел Лауз от планината в Саудитска Арабия 

imageimage

и още една пак на същия връх( това са най-високите точки)
imageimage
Сега ,надявам се да се види разликата .Повтарям ,че снимките съм ги направила аз ,чрез опцията на Гугъл Земя .

Надявам се да се види добре черния кръг на връх Джабал ел Лауз .Има видими черни следи по камъните и скалите . Просто има .

Ето как го е представил Рон Уайът


imageimage
Продължаваме с откритието на Рон Уайът ...



Горните двеста фута на връхДжабал ел Лауз - Jаbаl El Lawz са изгорени и черни, както видяхме в предишните снимки по-горе, виждат се ясни очертания на изгорени скали . 
Саудитското правителство конфискувало всички снимки на планината ,направени от Рон Уайът и заявява ,че няма да позволи на туристи да влизат в страната, но правителството на САЩ със сателитни снимки и няколко частни снимки контрабандно направени,успя все пак да поаже тайната планината с уникалният и си почернял връх Джабал ел Лауз (Jаbel El Lawz -Хорив). За разлика от традиционно приетото място на Синайския полуостров , около тоя връх има хиляди акра, в които са можели наистина да поставят шатрите си евреите , едно поле в в основата на тази планина, като това е ясно видимо от върха на планината.
imageimage
А това е полето , където престояли на лагер 



Скалата, от която бликнала вода

В западната или задната част на планината в Арабия е Рафидим, където Мойсей и синовете на Израил разположили стана преди достигане на планината Синай. Тук Мойсей ударил скалата, по-горе,от която бликнало голямо количество вода. Гигантската 60 фута висока скалата е на 300 метров хълм и има очевидни признаци на водна ерозия, но тя ...странно се намира в този пустинен регион!
Пукнатината в скалата е толкова голяма, че можете да се разхождате лесно в нея . Квадратен 20 футов олтар е също в този район,олтара, който е построен от израилтяните победили Амалик. Амаликската територията, обхващала "южно от Юда и вероятно продължавала в Северна Арабия"( енцикл. Британика.)
imageimage


Aaron Sen стои в разделянето на тази гигантска скала. Обърнете внимание на очевидните признаци на ерозия,в този пустинен район.
imageimage


След като г-н Уайът открива това през 1984 г., желае да да го посети отново една година по-късно, но саудитското правителство издигнало ограда и охранителна къща около върха ,за да предотврати достъпа до зоната на Святата планина Хорив ,както и достъпа в подножието на планината на източната страна.

Табела на която пише : , "Археологически район ... забранено влизането , подлежи на наказание." Когато Рон с двамата си спътници все пак посетили мястото в Саудитска Арабия, те са обвинени, че са шпиони и били държани в плен в продължение на два месеца в очакване на евентуална екзекуция. Обаче след като Рон помогнал да се излекуват много болни затворници, властите все пак изслушали разказа му и го придружили до мястото в Саудитската пустиня , а след това и до пл. Синай. Именно тогава му повярвали, но трябвало да конфискуват всички негови снимки, преди да му позволят да си отиде.


Загражденията около връх Джабал ел Лауз 
imageimage

Петроглифите 
Десетина гигантски каменни блокове са подредени в лагера на района и разкриват 12 древни египетски петроглифи на бикове. Смята се, че Златния телец е бил поставен върху тези скали. Големи звезди се намират нарисувани на източните и западните склонове на планината. 
imageimage

Скалата с рисунки( вероятно са правили рисунка на свещника, как точно да изглежда ...) 
Др. Ким показва най-старото изображение на златния светилник ( менората), намирано някога.
Това е мястото, където за първи път е направена рисунка ( най старата рисунка ) на менората.Вероятно за да се покаже как трябва да изглежда..
image

imageimage
Хершел Шанкс, редактор на сп. "Библейската археология" , бе цитиран в Newsweek, че "Джабал ел Лауз е най вероятното място на планината Синай от Библията ."

Рон участва в емисия на CBS News на 17 април 1984 г., разказва за пътуването си, показа снимки на планината и това, което намерил там. Той е влязъл в Саудитска Арабия без виза и го сметнали за шпионин. Той и придружителите му прекарали 76 дена в затвора и са могли да бъдат убити, но Бог ги спасил. Рон направи коментар в ефир:
"Открихме някои части от колесниците , които приличаха на намерени в гробницата на фараона Тутанкамон, намерихме ги в залива Акаба, западно от Джабал ел Лауз , открихме ги на дълбочина от 60 фута до 200 фута и в продължение на един участък от около миля и половина. И ние сме на мнение , че това е мястото на пресичане на Червеното море от Израил, така както е описано в библейския разказ, те пристигнали в планината Синай, след преминаване на Червено море. В Библията е посочено, че израелтяните са останали на стан пред планината в долината , сателитната карта показва, че пред Джабал ел Лауз ( Jabel EL LAWZ ) има един голям дол ( долина) затворен от ръба на древен вулкан и има около 5000 дка като поле -виждаме описано това място в Изход 24: 4 и Левит 06:28, 11:33 и 15:12 ,както откриваме тук някои артефакти -примерно дванадесет стълба от камък и олтар, някои керамики, някои рисунки-това ни говори че сме попаднали на истинската планина Синай,а най високия и връх Хорив ,сега наречен Джабал ел Лауз . "



източник : http://www.arkdiscovery.com/
http://www.hristiqni.com/forum/viewtopic.php?f=48&t=7179


Тагове:   Рон,   Синай,   Уайът,   джавалал лауз,


Гласувай:
1



Следващ постинг
Предишен постинг

1. анонимен - Здравей!
30.07.2017 17:21
Напълно съм в унисон с написаното .. допънение да пиша ,, тъй , щото тук не мога да говоря .. и името исус е деформирано гърцизирано в превод - тоз , който спестява ... Надявам се Анаболитил Тоневски да не е тук ... псевдо християнин съдник , и крадец на пари от дарения . Успех !знам грешник съм ... но многократно съм показвал в покаяние и разкаяние и пред йешуа и пред много хора поискайки прошка ..(никой не ми я даде) сега може би съм единственият постоянно изгонен от фейс бук .. (няма как да кача снимка от фейс бук админите за какво не ме искат . матей 5 /... относно греха моля сверете и пишете по битие4:7 стих .... много важен стих от самото начало в библията .. много бих желал да направя и видео по таз тема във ютуб .. ? естествено с ваше разрешение ... и със помоща на ях ? Благодаря , отдавна говоря и пиша за яхве яхшуа и грешното исус ..... 7 г .
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: yolanta
Категория: Други
Прочетен: 187114
Постинги: 50
Коментари: 18
Гласове: 18
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930